Lækkerier fra bageren:
Proteinrigt og bæredygtigt

Udvalget hos danske bagere er under kraftig forandring i disse år. Klima og sundhed er i fokus, og derfor arbejdes der med kikærtemel, linsemel, hampeprodukter og andre spændende ingredienser.

Danske bagere er opdraget til at tænke på, hvor råvarerne kommer fra, hvordan de er dyrket og forarbejdet, og hvordan håndværket udføres. I disse år kommer der mange spændende råvarer på markedet, så bagerne har mulighed for at udvikle et væld af nye brød og andre produkter, der matcher mange kunders krav om sunde, næringsrige og klimavenlige fødevarer.

De nye råvarer der bages med
For tiden arbejder mange bagere for eksempel med kikærtemel, linsemel og forskellige hampeprodukter. Disse råvarer er glutenfri og kan erstatte noget af hvedemelet i bagværket, således, at du kan få det lækre, håndlavede brød, som du elsker, men med mindre gluten, mere protein og flere fibre.

Hamp er måske den mest spændende af de nye råvarer. Hampefrø er en fremragende kilde til protein, omega 3 og fibre, og dertil kommer, at hamp er et yderst bæredygtigt valg. Hamp kan give smag og næringsværdi til mange typer brød, og du kan endda være så heldig at få noget så eksotisk som hampe-marcipanstykker.

Så hold øje med din bager, hvis du holder øje med din sundhed. Spændende nyheder er på vej!

Fakta

Hampefrø er en god kilde til protein og har et højt indhold af fiber og omega-3-fedtsyrer.

Og vidste du, at hampefrø indeholder flere forskellige mineraler som fx magnesium, jern, zink og kalcium.

 

© 2020 All rights reserved.
Dette site faciliteres af CBP A/S.


Find din lokale bager