Er du med på trenden?

Hamp er bæredygtig og klimavenlig - og slet ikke så skævt endda.

Der var engang, hvor hamp var forbundet med hippier, ølejre og bøvhoveder. Dengang oplevede mange, at hamp nok var naturligt, men måske ikke ligefrem godt for dig. I dag ser vi anderledes på det og hamp stiger hastigt i popularitet blandt os danskere.

Efterspørgslen har betydet, at produktionen af hampeafgrøden er blevet professionaliseret, og at der er blevet udviklet gode og sikre hampesorter.

Derfor hamp
Hamp er en spændende ingrediens, fordi den er en god kilde til protein og har et højt indhold af fiber og omega-3-fedtsyre. Samtidig giver hampen en rig og nøddeagtig smag til bagværket.

Vidste du, at…?

  • hamp er bæredygtig og klimavenlig
  • hampeplanten absorberer rigtig meget CO2 fra luften, langt mere end andre markafgrøder og på niveau med en fuldvoksen skov!
  • der er kort transport afstand fra mark til forbruger (DK)
  • hampeplanten vandes ikke og sprøjtes ikke – hverken økologisk eller konventionelt
  • hamp er en god kilde til protein og har et højt indhold af kostfibre
  • hamp er en god kilde til tocopheroler = Vitamin E antioxidanter, er fyldt med mineraler som kalium, magnesium, jern, zink, calcium
  • hamp er glutenfri
  • hamp kan anvendes i alt fra brød, kager, marcipan, smoothies – til salater, frikadeller, hummus, mm.

Er du nysgerrig på hampeprodukter? - kontakt din lokale bager for at se hvad de tilbyder.

Mere fakta

Læs mere - Møllerup Gods

Se film her - Møllerup Gods

 

© 2020 All rights reserved.
Dette site faciliteres af CBP A/S.


Find din lokale bager


Inspiration